UDK 32(05)

ISSN 2232-9641 (Print)

ISSN 2566-2805 (Online)

UDK 32(05)

ISSN 2232-9641 (Print)

ISSN 2566-2805 (Online)

 • ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ РАДОВА

  Позивамо ауторе у области друштвених наука да доставе радове за нови - децембарски број Политеие бр. 14. Подсјећамо да су од новог броја у функцији сви сервиси за онлајн уређивање часописа, те да се радови достављају посредством е-система АСИСТЕНТ. Начин припреме и достављања радова редакцији, као и начин коришћења онлајн система АСИСТЕНТ детаљно је описан у секцији УПУТУСТВА. Такође, желимо да подсјетимо да је од 2017. године научни часопис Политеиа регистрован и у Републици Српској и у Републици Србији.  

  ПРОЧИТАЈ
 • ОБЈАВЉЕН 13. БРОЈ ЧАСОПИСА

  Из штампе је изашао 13. број часописа Политеиа. У новом броју између осталих пишу: проф. др Ненад Кецмановић (Срби и међународни поредак - од Горбачова до Трампа), проф. др Мирољуб Радојковић (Дигитални медији у Србији - користи и опасности), доц. др Срђа Трифковић (Трампова спољна политика - победа 'дубоке државе'), др Нина Сајић (Разумијевање федералне институционалне архитектуре - динамика белгијске федерације), др Бобан Томић (Нове медијске технологије и реформски процеси масмедија) и др.  За комплетне текстове пратите наредни линк.

  ПРОЧИТАЈ
 •              

  ПОЛИТЕИА РЕГИСТРОВАНА У СРБИЈИ

  На основу споразума о сарадњи између Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци и Института за политичке студије из Београда, дефинисана је сарадња на нивоу саиздаваштва часописа Политеиа између двије институције. На основу тога, Институт за политичке студије из Београда уписао је часопис Политеиу у Регистар јавних гласила Републике Србије. Тиме је Политеиа постала први научни часопис који је регистрован и у Републици Српској и у Републици Србији. У наредном периоду уредништво часописа Политеиа покренуће поступак за категоризацију научних часописа код надлежних министарства и у Србији и Републици Српској.

  ПРОЧИТАЈ

ПОСЉЕДЊИ БРОЈЕВИ

БРОЈ 13

ПРОЧИТАЈ

БРОЈ 12

ПРОЧИТАЈ

БРОЈ 11

ПРОЧИТАЈ

РАНИЈИ БРОЈЕВИ

О ЧАСОПИСУ

Политеиа је мултидисциплинарни научни часопис који објављује научне радове из области политикологије, међународних односа, балканских студија, социологије, комуникологије, медијских студија, политичког система, новинарства, односа с јавношћу, геополитике, међународне безбједности, студија културе, социјалне политике, социјалног рада, као и текстове из других области из поља друштвених наука.

    Као једини часопис друштвених наука који је регистрован и у Србији и у Републици Српској, Политеиа има за циљ успостављање веза између домаћег регионалног и иностраног научно-истраживачког рада као и између припадника српских и страних академских заједница. 

    Политеиа, у погледу свог садржаја, пружа могућност ОТВОРЕНОГ ПРИСТУПА (OPEN ACCESS). Ово је часопис отвореног типа што значи да је сав садржај бесплатно доступан корисницима и њиховим установама. Корисници могу да читају, преузимају, копирају, дистрибуирају, штампају, претражују или да улазе у цјелокупне текстове чланака, као и да их користе у било које друге законски дозвољене сврхе без тражења претходног одобрења од издавача или аутора, што је у складу с дефиницијом отвореног приступа.

   Више детаља о часопису Политеиа, укључујући ИМПРЕСУМ кликните на дугме Прочитај. 

 

УПУТСТВА

Упутство ауторима о начину припреме чланка за објављивање у часопису Политеиа урађено је на основу Правилника о публиковању научних часописа Министарства науке и технологије Владе Републике Српске (Службени Гласник Републике Српске бр. 77/2017) и Акта о уређивању научних часописа, Министарства за науку и технолошки развој Републике Србије, евиденциони број 110-00-17/2009-01, од 09. 07. 2009. године. Примјена оба акта првенствено служи унапређењу квалитета домаћих часописа и њиховог потпунијег укључивања у међународни систем размјене научних информација. Засновано је на међународним стандардима ISO 4, ISO 8, ISO 18, ISO 215, ISO 214, ISO 18, ISO 690, ISO 690-2, ISO 999 и ISO 5122, односно одговарајућим домаћим стандардима.

Кликом на дугме "Прочитај" налазе се детаљна упутства за писање чланака, слање посредством система АСИСТЕНТ, као и упутство за израду рецензија. 

ПРОЧИТАЈ

КОНТАКТ

ПОЛИТЕИА
Научни часопис за друштвена питања

Е-адреса часописа: info@politeia.fpn.unibl.org

Интернет адреса часописа: http://politeia.fpn.unibl.org

 

Факултет политичких наука Универзитета у Бањој ЛуциУниверзитет у Бањој Луци – Факултет политичких наука,
Булевар војводе Петра Бојовића 1А, 78000 Бања Лука,
Тел: +387 51 304-011
http://www.fpn.unibl.org

Институт за политичке студије
Институт за политичке студије
Светозара Марковића 36, 11000 Београд,
Тел: +381 11 334-9204
http://www.ipsbgd.edu.rs

 

 
 
 

ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ РАДОВА

Позивамо ауторе у области друштвених наука да доставе радове за нови - децембарски број Политеие бр. 14. Подсјећамо да су од новог броја у функцији сви сервиси за онлајн уређивање часописа, те да се радови достављају посредством е-система АСИСТЕНТ. Начин припреме и достављања радова редакцији, као и начин коришћења онлајн система АСИСТЕНТ детаљно је описан у секцији УПУТУСТВА.

ПРОЧИТАЈ