UDK 32(05)

ISSN 2232-9641 (Print)

ISSN 2566-2805 (Online)

UDK 32(05)

ISSN 2232-9641 (Print)

ISSN 2566-2805 (Online)

 •         

  POZIV ZA DOSTAVLjANjE RADOVA

  Pozivamo autore u oblasti društvenih nauka da dostave radove za novi - julski broj Politeie br. 21. Podsjećamo da su u funkciji svi servisi za onlajn uređivanje časopisa, te da se radovi dostavljaju posredstvom e-sistema ASISTENT. Način pripreme i dostavljanja radova redakciji, kao i način korišćenja onlajn sistema ASISTENT detaljno je opisan u sekciji UPUTUSTVA. Takođe, želimo da podsjetimo da je od 2017. godine naučni časopis Politeia registrovan i u Republici Srpskoj i u Republici Srbiji, te je od 2020. godine časopis Politei kategorisan u Srbiji kao M51 - vrhunski časopis nacionalnog značaja.

  PROČITAJ
 • OBJAVLjEN 20. BROJ ČASOPISA

  Iz štampe je izašao 20. broj časopisa Politeia.

  PROČITAJ
 •       

  OBJAVLjEN 19. BROJ ČASOPISA

  Iz štampe je izašao 19. broj časopisa Politeia.

  PROČITAJ
 •                 

  POLITEIA INDEKSIRANA U DOAJ

  Direktorijum časopisa otvorenog pristupa - DOAJ indeksirao je časopis Politeia. Na taj način naš časopis pridružio se porodici od 11.224 časopisa otvorenog pristupa iz 123 države svijeta. Inače prema statistikama DOAJ, njihove stranice posjeti preko 300.000 korisnika mjesečno, a mnoge baze podataka uključujući i SCOPUS i EBSCO, svakodnevno povlače dostupne metapodatke sa DOAJ. Danas DOAJ ima reputaciju direktorijuma koji sadrži kvalitetne i referentne časopise na svjetskom nivou. Sigurni smo da će DOAJ doprinijeti vidljivosti časopisa Politeia ali i razvoju međunarodnog statusa našeg časopisa. 

  PROČITAJ

POSLjEDNjI BROJEVI

BROJ 20

PROČITAJ

BROJ 19

PROČITAJ

BROJ 18

PROČITAJ

RANIJI BROJEVI

O ČASOPISU

Politeia je multidisciplinarni naučni časopis koji objavljuje naučne radove iz oblasti politikologije, međunarodnih odnosa, balkanskih studija, sociologije, komunikologije, medijskih studija, političkog sistema, novinarstva, odnosa s javnošću, geopolitike, međunarodne bezbjednosti, studija kulture, socijalne politike, socijalnog rada, kao i tekstove iz drugih oblasti iz polja društvenih nauka.

    Kao jedini časopis društvenih nauka koji je registrovan i u Srbiji i u Republici Srpskoj, Politeia ima za cilj uspostavljanje veza između domaćeg regionalnog i inostranog naučno-istraživačkog rada kao i između pripadnika srpskih i stranih akademskih zajednica. 

    Politeia, u pogledu svog sadržaja, pruža mogućnost OTVORENOG PRISTUPA (OPEN ACCESS). Ovo je časopis otvorenog tipa što znači da je sav sadržaj besplatno dostupan korisnicima i njihovim ustanovama. Korisnici mogu da čitaju, preuzimaju, kopiraju, distribuiraju, štampaju, pretražuju ili da ulaze u cjelokupne tekstove članaka, kao i da ih koriste u bilo koje druge zakonski dozvoljene svrhe bez traženja prethodnog odobrenja od izdavača ili autora, što je u skladu s definicijom otvorenog pristupa.

   Više detalja o časopisu Politeia, uključujući IMPRESUM kliknite na dugme Pročitaj. 

 

UPUTSTVA

Uputstvo autorima o načinu pripreme članka za objavljivanje u časopisu Politeia urađeno je na osnovu Pravilnika o publikovanju naučnih časopisa Ministarstva nauke i tehnologije Vlade Republike Srpske (Službeni Glasnik Republike Srpske br. 77/2017) i Akta o uređivanju naučnih časopisa, Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije, evidencioni broj 110-00-17/2009-01, od 09. 07. 2009. godine. Primjena oba akta prvenstveno služi unapređenju kvaliteta domaćih časopisa i njihovog potpunijeg uključivanja u međunarodni sistem razmjene naučnih informacija. Zasnovano je na međunarodnim standardima ISO 4, ISO 8, ISO 18, ISO 215, ISO 214, ISO 18, ISO 690, ISO 690-2, ISO 999 i ISO 5122, odnosno odgovarajućim domaćim standardima.

Klikom na dugme "Pročitaj" nalaze se detaljna uputstva za pisanje članaka, slanje posredstvom sistema ASISTENT, kao i uputstvo za izradu recenzija. 

PROČITAJ

KONTAKT

POLITEIA
Naučni časopis za društvena pitanja

E-adresa časopisa: info@politeia.fpn.unibl.org

Internet adresa časopisa: http://politeia.fpn.unibl.org

 

Факултет политичких наука Универзитета у Бањој ЛуциUniverzitet u Banjoj Luci – Fakultet političkih nauka,
Bulevar vojvode Petra Bojovića 1A, 78000 Banja Luka,
Tel: +387 51 304-011
http://www.fpn.unibl.org

Институт за политичке студије
Institut za političke studije
Svetozara Markovića 36, 11000 Beograd,
Tel: +381 11 334-9204
http://www.ipsbgd.edu.rs

 

 
 
 

POZIV ZA DOSTAVLjANjE RADOVA

Pozivamo autore u oblasti društvenih nauka da dostave radove za novi broj Politeie. Podsjećamo da su od novog broja u funkciji svi servisi za onlajn uređivanje časopisa, te da se radovi dostavljaju posredstvom e-sistema ASISTENT. Način pripreme i dostavljanja radova redakciji, kao i način korišćenja onlajn sistema ASISTENT detaljno je opisan u sekciji UPUTUSTVA.

PROČITAJ